Workshop basiskennis ayurveda

Theoretische en praktische informatie om toe te passen in je dagelijks leven.

Introductie in ayurveda

Wellicht herken je het wel. Het ene moment voel je je prima en het andere moment voel je je lui en lamlendig, of juist zoveel energie dat je niet kan kiezen waar je mee zal beginnen.

De beoefening van de yoga asana’s op de mat kan hierin al wat meer balans brengen, doordat je het fysieke lichaam uit vastgeroeste patronen haalt en je jezelf concentreert op het moment. Dan kun je goed waarnemen wat jouw lichaam en geest nodig hebben. 

Dit is echter voor veel mensen maar 1 of 2 keer per week 1,5 uur, dit is maar een klein deel van je leven en ook maar een klein deel van yoga.

De beoefening van yoga behelst ook dat je je bewust bent van wat je eet, drinkt en doet op een dag en wat de consequenties daarvan zijn. Hoeveel slaap heb je nodig en op welke tijden van de dag ben je productief en op welke momenten kun je het best even pauze nemen.

Het bewust hiermee omgaan brengt rust en overzicht, waardoor de kans groot is dat ook grote emotionele schommelingen minder worden. Er ontstaat gelijkmoedigheid. Dit wil niet zeggen dat je nooit meer blij of verdrietig zult zijn. Je hebt er alleen meer vat op.

Door de basis principes van ayurveda eigen te maken kun je dit voor jezelf leren. In deze workshop wordt je geprikkeld om zelf na te denken over wat goed voor jou zou zijn.

Tijden, kosten en reserveren

De workshop is 2 zaterdagen op 17 en 24 augustus van 14.00 – 17.00 uur.

Kosten bedragen € 50,- incl. BTW per persoon voor 2 zaterdag middagen.

Je kunt reserveren en betalen via http://www.momoyoga.nl/dananda/

 
Globale omschrijving van het programma

Dag 1

Ayurveda is een levenswetenschap. Op dag 1 beginnen we met de filosofie en de basisprincipes van Ayurveda. We leren hoe we ons zelf kunnen onderzoeken en hoe de bouwstenen van ieder persoon weer anders zijn. Dit passen we vervolgens toe in een samenwerkingsopdracht.

Dag 2

Ayurveda en het dagelijks leven.

Hoe kun je meer balans vinden in je dagelijks leven door je voeding, lichaamsbeweging, meditatie, gedachten en emoties waar te nemen en eventueel aan te passen naar de verschillende momenten van de dag en seizoenen.

Hierbij gaan we ook zelf aan de slag met gangbare kruiden als munt en koriander, diverse specerijen en substantiële basisproducten voor in de maaltijd, en hoe deze toe te passen op wat jouw lichaam nodig heeft.

Loading