Workshop 8-voudig pad

8-voudig pad

Het 8-voudig pad van Patanjali is een filosofie, een levenswijze, waar de beoefening van yoga asanas die we in de les doen een onderdeel van is. Een onderdeel? Zal je je afvragen. Wat ik in de yogales doe is toch yoga? Ja ook, het is een vorm van lichaamsbeweging waarbij specifieke houdingen aangenomen worden, waardoor niet alleen het lichaam, maar ook de geest beïnvloed worden. Als het goed is geeft de docent je ook wat van de filosofie mee. Ofwel letterlijk, ofwel in aanwijzingen die bij jou in je brein blijven hangen en waar je misschien in de dagen daarop ook wat mee doet in je dagelijks leven.

Het 8-voudig pad is een pad wat je meer bewustwording kan brengen. Stap voor stap. Beginnend bij onderwerpen die je kan toepassen in het dagelijks leven op jezelf en naar anderen. De Yamas en Niyamas. Vervolgens komt lichaamsbeweging, de Asanas. Daarop volgend Pranayama (ademhalingsoefeningen) Pratyahara (terugtrekken in jezelf, invloeden op de zintuigen laten voor wat ze zijn), Dharana (concentratie), Dhyana (meditatie) en Samadhi (verlichting).  Voor sommigen klinkt dit misschien ongrijpbaar, iets zweverigs of wellicht herken je er al iets in.

De onderdelen vind je niet alleen terug in yoga, maar ook in religies als bijvoorbeeld het Boeddhisme (de leer van de Boeddha), het Christendom (de verhalen van en over Jezus) en in alledaagse dingen. Normen en waarden in hoe we met elkaar omgaan. Je werk, je familie, je vrienden en die totaal vreemde die ineens vriendelijk naar je lacht en goedemorgen wenst.

Creëer kalmte en rust

Door je bewust te worden en te verdiepen in de 8 stappen kun je voor jezelf een kalmere en gelukkigere staat van zijn creëren. Zeker in de huidige hectische maatschappij vol prestatie druk is het af en toe goed om weer even bij jezelf te komen. Bewust ZIJN.

Workshop

Zaterdagmiddag 16 maart en zaterdagmiddag 23 maart van 14.00-16.00 uur verdiepen we ons verder in het 8-voudig pad van Patanjali. Elk onderwerp komt apart aan bod en wordt door middel van lichaams- en ademhalingsoefeningen, meditatie en interactie met elkaar onderzocht.

 

Je betaald € 40,- inclusief BTW voor 2 middagen. 

 

Ben je benieuwd en wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan ben je van harte welkom om mee te doen. Ook als je de vorige workshop niet gevolgd hebt. Iedere workshop staat op zich en kan los gevolgd worden.

Voor nu een mooie dag en ik hoop dat je kan genieten van de vogels 😉

Liefdevolle groet,

Daniëlle

 
Reserveren: 

http://www.momoyoga.nl/dananda

Loading