NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief Juni 2021

Lieve allemaal,

Het leven brengt ons soms moeilijke keuzes op ons pad. Je bewandeld een weg en eigenlijk gaat het allemaal heel soepel, je geniet en ervaart af en toe wel wat spanning of emotie, maar over het geheel genomen ben je erg gelukkig. Dan kom je op een T-splitsing, je moet een keuze maken. Rationeel, emotioneel en spiritueel in persoonlijke groei en wat het juiste is om te doen. Wat past binnen de richtlijnen waar we ons aan houden als mens, deelnemer van een maatschappij, yogi en binnen de adviezen van de Boeddha; Het juiste denken, spreken, handelen, levensonderhoud, aandacht, inspanning, concentratie en het juiste inzicht.

Persoonlijk houd ik niet van keuzes, het benauwde en verwrongen gevoel in mijn maag en de angst dat ik de verkeerde keuze maak is altijd nog aanwezig. Ook na een lange beoefening van yoga is het er nog wel.

Vanaf september 2020 loop ik met dit gevoel rond. Corona heeft ervoor gezorgd dat yogastudio Dananda minder mensen mocht ontvangen per les en zelfs een aantal maanden helemaal dicht moest. Corona heeft mij fysiek niet ziek gemaakt, maar wel degelijk impact gehad op een deel van mij. Elke keer hoopte ik dat het wel weer beter zou gaan. Velen van jullie hebben financieel geholpen om te zorgen dat we de moeilijke maanden zouden doorkomen. Helaas heeft dit niet geholpen. Vorige week heb ik de knoop door gehakt. Maandag hebben we als docenten elkaar gesproken en dinsdag 1 juni jl is de huur van de locatie Dananda opgezegd.

Ja, het is emotioneel en niet leuk, maar het geeft ook weer nieuwe ruimte voor ontwikkelingen. Voor mij persoonlijk in mijn eigen ontwikkeling als mens, maar ook voor de lessen die jullie volgden bij de voor jou bekende docenten. Bovendien is de plek maar 4 muren en een dak. Yoga beoefenen en doceren kan overal. Al heeft deze plek wel altijd iets sereens, helends, iets bijzonders gehad.

Met dankbaarheid kijk ik terug op de geweldige tijd van het verbouwen van de locatie, de liefdevolle mensen die we hebben mogen ontvangen, de wijze lessen die we met elkaar gedeeld hebben, waar nieuwe dingen zijn ontstaan ook buiten de studio, en ook de momenten van stilte, verdriet en andere emoties. Ik ben enorm dankbaar voor het gevoel van een community met jullie en voor al jullie steun en liefdevolle berichten. Ik heb veel van jullie mogen leren.

Corona heeft me niet alleen slechte dingen gebracht. We hebben een geweldig kostbare tijd gehad met onze zoon Abel. We hebben heel veel vrije dagen en tijd gehad om hem te zien ontwikkelen en samen met hem de wereld opnieuw te ontdekken. Dit einde geeft me de kans om in dit nieuwe begin van leven al mijn liefdevolle aandacht aan te kunnen geven.

Enkele lessen van docenten van Dananda zullen doorgaan in een andere yogastudio, Yoga Utrecht aan de Oudegracht 243. Dit is de studio van mijn partner Anwar. Hier hebben we de mogelijkheid meer mensen te ontvangen en hebben we ook nog eens 2 ruimtes waar lessen kunnen plaats vinden. Ook deze studio heeft erg te lijden gehad het afgelopen jaar. Wij, Anwar en ik en de docenten willen yoga blijven brengen en daar gaan we samen voor.

Alleen de seniorenyoga les gaat door in Zuilen, omdat het voor deze mensen echt een mijl op zeven is om naar de Oudegracht te komen. Hiervoor zal ik een goede plek zoeken en waarschijnlijk wordt dit het buurthuis de Speler.

Per 1 juli sluit de deur van de studio. Sommigen van jullie hebben misschien behoefte aan een moment van afscheid. De laatste week van juni zullen de lessen gaan over onthechting. Dan mag je op je eigen manier afscheid nemen van deze plek.

Als je nog lessen open hebt staan op je rittenkaart mag je die opmaken bij Yoga Utrecht en natuurlijk hopen we dan dat je ook daar de lessen blijft volgen. Als dit voor jou geen mogelijkheid is zoek dan een andere studio bij je in de buurt of doe het zelf thuis. Het maakt niet uit waar of bij wie je yoga beoefent. Dat je yoga in je leven opneemt is al ruim voldoende.

Liefdevolle groet,

Daniëlle

Namasté

My soul honors your soul
I honor the place in you were the entire universe resides.
I honor the light, love, truth, beauty and peace wihtin you,
Because it is also within me.
In sharing these things we are united, we are the same,

WE ARE ONE.

Lokah Samastah Sukino Bhavantu
“Mogen alle schepselen gelukkig zijn en mogen al mijn woorden, daden en gedachten bijdragen aan hun geluk”

 

Loading