Kinderyoga

 

Speciaal om uw kind kennis te laten maken met kinderyoga lessen is er in de zomervakantie in augustus les op donderdagochtend van 10.00 – 10.45 uur voor kinderen van 4-7 jaar en van 11.15 – 12.00 uur voor kinderen van 8-12 jaar.

Deze summercourse lessen zijn los te boeken en kosten maar €5,- per les! (deze lessen gaan alleen door als er minimaal 4 aanmeldingen zijn) 

 

Informatie over de lessen

Waarom zou u, uit de vele verschillende activiteiten en workshops die aangeboden worden, kiezen voor yoga voor uw kind?

De wereld is steeds sneller en er wordt van ons en van onze kinderen steeds meer gevraagd om met ons hoofd razend snel acties te bedenken. Hierdoor hebben we steeds minder de tijd om ons bewust te zijn wat ons lichaam eigenlijk aangeeft. Er wordt steeds meer van de kinderen verwacht. Daarnaast zitten ze continu naar schermen te kijken waardoor een verkeerde lichaamshouding kan ontstaan. In de yogales leren de kinderen juist weer te luisteren naar de signalen van hun lichaam en geest door middel van lichaamshoudingen, spelletjes, samenwerken en concentratieoefeningen. Ze leren hier ook op te anticiperen wat ze zowel in de les als in het dagelijks leven kunnen toepassen. Uit eerdere workshops is gebleken dat er bij de kinderen na ongeveer 5 weken al echt verschil wordt opgemerkt door ouders en door henzelf.

Naast het fysieke aspect gaat het bij yoga ook om de ademhaling en bewust wording van emoties en zintuigen.

Yoga voor uw kind zorgt voor;

  • Een goede lichaamshouding
  • Betere motorische vaardigheden
  • Een goede weerstand
  • Bevordering van de werking van spieren, organen en de bloedsomloop
  • Bevordering van zelfvertrouwen, ademhaling, het bewustzijn, concentratievermogen en emotionele groei

Voor welke leeftijd is het en wat doen we in een yogales voor kinderen?

Yoga is bewustwording van het lichaam, geest en emoties. De lessen worden, indien de groepen groot genoeg zijn, verdeeld in kinderen van 4-7 en 8-12 jaar. De kinderen gaan op een speelse manier leren wat bepaalde lichamelijk acties met je emoties en met de ademhaling doet. Elke les is in de vorm van een verhaal gegoten. Elk verhaal uniek voor het thema van die dag.

Er is aandacht voor de intellectuele ontwikkeling van de kinderen doordat ze in de thema’s van de lessen ook nieuwe dingen te leren over de diverse onderwerpen. Verder wordt mindfulness voor de kinderen meegenomen op verschillende manieren. Zo verloopt de les van actief naar steeds wat rustiger en aan het eind is er tijd om uit te rusten en stil te liggen op het matje.

Op welke dagen en hoe lang duren de lessen?

De yogales duurt drie kwartier tot een uur. Op donderdagmiddag van 15:00 tot 15:45 voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en van 16:15 tot 17:00 voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De kinderyogalessen worden aangeboden in een pakket van 8 lessen. Zo wordt uit ervaring het beste resultaat bereikt door herhaling en continuïteit. Bij minimaal 3 inschrijvingen gaat de kinderyoga door.

Tussen de lessen zit een half uur. Dit is niet alleen voor de wissel van de les, maar ook het weer netjes leggen van de spulletjes en het oprollen en weer uitleggen van de matjes.

Wilt u reserveren, klik dan hier.

Dananda, Kinderyoga
Dananda, Kinderyoga
Loading