Een nieuwe start

Vlinder nieuwe start yoga studio Dananda Utrecht

Lieve mensen,

Na een tijd van stilte begonnen vorige maand de eerste lessen buiten in het park.

Een paar dagen terug liep ik met Abel door het park en zagen we een vlinder vliegen. Een zwarte met oranje en rode strepen en witte stippen. “Kijk Abel een vlinder, die brengt een boodschap”. Ik stak mijn hand uit met de palm naar boven en de vlinder kwam erop zitten. Zo bijzonder! Hij bleef echt een tijdje daar en liet hem uitgebreid aan Abel zien.

Het tevoorschijn komen van de vlinder is de geboorte van een nieuwe werkelijkheid. Nu kan de vreugde van de nieuwe schepping met anderen worden gedeeld. Deze stappen van verandering vinden in het leven voortdurend plaats. Ze zijn noodzakelijk voor onze verdere ontwikkeling. De kracht van de vlinder helpt het denken te ordenen en de volgende stap bewust te zetten.

We starten nog niet morgen, maar vanaf 6 juli gaat er een tijdelijk rooster van start en geven we de eerste lessen weer in de studio.

De vlinder bezit de kracht van een wervelwind, staat voor reïncarnatie, transformatie, mutatie en
magie! Vlinders symboliseren transformatie, zij beginnen hun leven als rupsen en lijken daarna dood te gaan in hun cocons, om vervolgens weer te voorschijn te komen als prachtige vlinder. De rups leert je, en daar lag je goed in de richting met je onrust, GEDULD, dat alles tot bloei komt als de tijd er rijp voor is en niet eerder. Een tijd van voorbereiding is het zoals ploegen, zaaien, groei en oogsten elkaar opvolgen.

Nu mogen we voorzichtig weer open. Net als Abel, die af en toe voorzichtig probeert op zijn rug te draaien zullen wij ook de eerste lessen weer op het rooster zetten. Een nieuw rooster met nieuwe lessen, nieuwe docenten en nieuwe tijden. We ontdekken waar de wensen en mogelijkheden liggen en hoe het gaat met de richtlijnen van het rivm. Dit is een tijdelijk rooster voor de zomer. Na de zomer volgt een meer definitieve versie. Als Abel wat groter is en ik wat meer los durf te laten. 😉

Het is zo dat de eerste Niyama sauca is. Het betekend reinheid. Reinheid van lichaam en geest. Zoals bij ons altijd al de gewoonte is worden de handen gewassen voor we op de mat stappen. Dit kan in de kleedkamer én keuken. We maken zelf onze mat schoon na gebruik.

En bovendien zoals altijd al in de huisregels staat; zorg dat je zelf geen verschijnselen van verkoudheid of griep hebt. Als je ziek bent neem je rust tot je je weer goed voelt en de fysieke beoefening voort kunt zetten.

Nieuw is het volgende en ik vraag jullie alles aandachtig door te lezen.


Er zijn maximaal 6 plekken per binnen of tuin les. In het park is het oneindig. Een sport les mag namelijk altijd met 1,5 meter gegeven worden en er is geen maximum aantal deelnemers hiervoor vast gesteld. Ik heb hiervan bevestiging van de gemeente. De meditatieles is voor 10 personen omdat men stil zit op een kussen en daardoor niet met de gezichten of het lichaam dichter bij elkaar hoeft te komen dan de anderhalve meter voor en naast je.

Probeer zoveel mogelijk je yogakleding al aan te hebben zodat je in de kleedkamer alleen maar schoenen en jas hoeft te laten. 3 personen in de kleedkamer én 3 personen in de theekamer.

Bij de ingang komt handgel te staan.

Probeer afstand te bewaren ten opzichte van elkaar tijdens het binnen komen van de les. Respecteer elkaars ruimte.

Kom ruim op tijd! Zodat we die ruimte en rust kunnen waarborgen die we graag hebben in de studio.

De matten liggen klaar en op 1,5 meter afstand van elkaar. Je bent vrij je eigen mat of handdoek hier overheen te leggen, maar dit hoeft niet.

We mogen tijdens de les niet chanten! Ook geen Ohm of andere korte chants. Dit ivm het grotere bereik van de aerosols tijdens het zingen.

Na de les drinken we thee in de zaal op je eigen mat. De docent deelt dit uit op een plateau. Dit heeft ons naast het samen zijn en eventueel napraten ook de tijd om 1 voor 1 rustig de studio te verlaten.

Er zit een half uur tussen de lessen in om ook dezelfde ruimte en rust tussen de lessen te bewaren.

De intensieve lessen zijn in de tuin of het park. Let hierop bij het boeken van je les. Het staat erbij in momoyoga.

Als je het wilt kun je ook je eigen deken meenemen. Het virus blijft niet achter op de stof van de dekens of props, maar het kan dat je dat zelf prettig vind.

Toch begrijp ik dat er mensen angstig zijn en daarom een alternatief wensen. Dananda gaat daarom pakketten props aanbieden tegen lage prijzen. Zodat je als je dat wilt je eigen blok, kussen en riem kunt kopen en meenemen naar elke les. Ook fijn om je thuis beoefening mee te doen! 😉

Ook kun je toesox met antislip kopen (ook lekker in de winter) of yogahanddoeken.

Deze spullen kunnen voor je worden besteld en hebben een week levertijd. Bijgaand stuur ik een Excel formuliertje waar je op kunt invullen wat je graag wilt bestellen met de prijzen erbij. Je hoeft niet te wachten met naar de les gaan tot je je spullen hebt. Je kunt ook gewoon de spullen van de studio gebruiken.

De deuren in de zaal moeten altijd open staan tijdens de lessen voor de verse lucht van buiten naar binnen, dus kleed je wat warmer dan dat je gewend bent, zeker bij de meditatieve lessen als yin en nidra.


Ik ben enorm dankbaar voor jullie liefdevolle, positieve energie en die van de docenten die afgelopen maanden zijn door gegaan. Mede daardoor voelen we het vertrouwen in de studio om de yogalessen door te zetten. 

Helaas ben ik wel genoodzaakt voorlopig de onbeperkte abonnementen niet aan te bieden. Met maar 6 personen per les kan dat niet de kosten dekken. Ik hoop op jullie begrip en zodra we weer met 10 in de zaal kunnen komen ook de abonnementen weer online. Degenen die al een abonnement hebben voor deze maand mogen hem gebruiken.

De 10-rittenkaarten zijn daarentegen een jaar geldig.

 

Bovenstaande richtlijnen zijn ons gegeven. Boven alles wil ik jullie vragen om er voor elkaar te zijn! Voel in of je afstand moet bewaren of juist de glimlach of lieve woorden geeft. Het is zó nodig dat we yoga/verbinding kunnen ervaren (met een voor het oog zichtbare afstand).

Liefdevolle groet,

Daniëlle

Loading