De docenten

Hier vind je alle informatie over de docenten van Dananda en wat hen drijft om yoga over te brengen. Ben je benieuwd naar welke les ze geven? Kijk op het rooster en schrijf je in. Rooster 2020

Daniëlle

Yoga is het leven en het leven is yoga. In het dagelijks leven worden we geconfronteerd met allerlei situaties waarin we actie kunnen ondernemen, in re-actie kunnen reageren of niks doen. Deze keuzes en het bewust zijn dat je hierin ontwikkelt neem je mee op je mat als wel in je dagelijks leven. 

Ik breng een oude en prachtige kennis over tijdens de les door middel van dagelijkse voorbeelden en yoga houdingen, de adem en ademhalingsoefeningen, concentratie en meditatie.

Soms serieus, soms een beetje streng, dan weer met een grapje. Maar altijd in liefdevolle aandacht en met een knipoog ;).

Fotocredits:

Stefanie Pietsche
http://www.pietschy.de
http://www.facebook.com/pietschyde

Shimi

Shimi geeft haar lessen in het Engels. Ze is een ervaren yogadocent en ook zij heeft de yogafilosofie en het feit dat yoga meer is dan alleen de houdingen hoog in het vaandel staan.

For me, practicing yoga is about awareness and acceptance. I believe that yoga helps quiet down the mind through our breaths and movements. Then, when the head is less busy with past memories or future plans, we can start recognizing what the body is trying to tell us and start learning how to listen to ourselves. We learn to recognize and accept what is in the present moment and what is inside of us. The process of getting to know who you are is one of the most powerful tools any person has at their disposal. Honesty with yourself about your own characteristics will enable you to create an even better version of who you are, because you become aware of the changes you feel you should make. I warmly invite you to start your self-love journey through yoga.

Namaste, Shimi

Dirk

Dirk heeft een zachte en compassievolle energie. Hij deelt graag zijn liefde voor yoga in zijn Hatha lessen. Yoga geeft hem balans, energie, en helderheid. Hij haalt inspiratie vanuit veel verschillende bronnen, waaronder van Sadhguru en Boeddhistische meditatie. Ook houdt hij van mantra’s luisteren en zingen.

Roos

Mijn naam is Roos en ik ben invaldocent voor yin yoga bij Dananda. Met veel plezier deel ik mijn liefde voor deze vorm van yoga en aandachtig zijn in het moment. Naast mijn baan als gezinscoach geef ik ontspannings- en zwangerschapsmassages vanuit mijn praktijkje Roozijn in Utrecht. 

Yin yoga is een zachte vorm van yoga waarin we op zoek gaan naar strekking van het bindweefsel en tegelijkertijd ontspanning van geest en de rest van het lichaam. Hiervoor blijven we zo’n vijf minuten in een houding. Vrijwel alle yin houdingen zijn zittend of liggend.

De lessen die ik geef zijn opgebouwd aan de hand van het meridianenstelsel, bijbehorende orgaanparen en elementen vanuit de Chinese Geneeskunde (hout, vuur, aarde, metaal en water). Tijdens de beoefening staat mindfulness centraal. 

Sietske

Na mijn studie ben ik anderhalf jaar gaan reizen door Azië en Australië. Tijdens deze inspirerende periode merkte ik dat yoga een perfecte balans is tussen inspanning en ontspanning van lichaam en geest. Ik merkte dat ik me daar erg prettig bij voelde en dat het in toenemende mate onderdeel werd van mijn dagelijkse activiteiten.

Yin hielp me te leren ontspannen op een dieper level en Vinyasa hielp me om m’n creatieve kant nog meer te ontplooien. In India heb ik twee teacher trainingen gedaan en erna heb ik in Australië ervaring opgedaan. In Sydney en Byron Bay heb ik in een yogaretreat  gewoond en gewerkt als yoga teacher en heb ik veel geleerd over het les geven zelf. 

In mijn lessen focus ik aan de ene kant op de fysieke uitdaging door grenzen op te zoeken wanneer het mogelijk is en grenzen te respecteren wanneer het nodig is. Aan de andere kant focus ik op de balans tussen lichaam en geest door gebruik te maken van verschillende meditatie- en ademhalingstechnieken. Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Kom dan vooral eens een kijkje nemen bij mijn lessen op de woensdagavond en zaterdagochtend.

Ingrid

In de Shivananda ashram in India leert Ingrid de beoefening van yoga. Vanaf dat moment is yoga een aanvullende inspiratie voor het leven. Yoga nodigt mij uit om mezelf af te stemmen op de waarheid van dat moment. Accepteren wat er is met liefde en compassie.

Yoga is een prachtige manier om lichaam en geest te verbinden. Niet voor niets is de betekenis van yoga, oneness. Yoga is voor mij, thuiskomen in mezelf en me verbinden met mijn hart.

Graag nodig ik je uit om de stilte die je tijdens de yoga kan ervaren mee te nemen in je dagelijks leven; hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen (Ram Dass).

Siebe

Toen ik ruim vijftien jaar geleden met de beoefening van yoga begon, was het voor mij in eerste instantie een fysieke uitdaging waarbij ik me lekker voelde. In de loop der jaren ben ik in contact gekomen met de diepere betekenis van yoga.

In mijn visie biedt yoga een emotionele en spirituele ontwikkeling die je in staat stelt met gepaste afstand de dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Wat we op de mat doen helpt ons daarbij, maar is geen doel op zich.

Naast de hatha lessen, waarbij we meer tijd nemen voor techniek, geef ik ook vinyasa lessen, pranayama en meditatie. In al deze lessen probeer ik, naast de lichamelijke oefeningen, ook kennis over yoga en uit de vedas te delen. 

We moeten het allemaal doen met het lichaam dat we hebben. In mijn lessen hoeft dan ook niets, en is er ruimte om je eigen grenzen aan te geven. We zijn immers allemaal aan het leren, en je kunt zelf het beste voelen wat er in je eigen lichaam gebeurt. Ben je op zoek naar extra uitdaging? Ook dan kan ik je helpen je beoefening te verdiepen.

Dananda Yoga Utrecht, docent, Siebe Voogt
Eline

In haar zoektocht naar manieren om het denken niet te laten overheersen, heeft Eline yoga ontdekt. Door het doen van yoga kan Eline met verbazing kijken naar het kunnen van het lichaam en hier met aandacht en liefde naar te kijken. Yoga geeft Eline een mildere blik naar zichzelf en de wereld om haar heen en maakt haar meer geconcentreerd in zowel lichaam als geest.

 Eline is Ashtanga Vinyasa / Power Yoga docent. Daarnaast is zij opgeleid in de traumasensitieve yoga en volgt allerlei bijscholingen, zoals ademtherapievormen, Vinyasa Prana Flow en Insight Yoga.

Bij Ashtanga Vinyasa Yoga draait het om het stillen van de geest. In het dagelijks leven doe je veel, vaak ook nog eens tegelijk. Eline helpt je om die aandacht te concentreren in een moment voor je lichaam en geest. Focus op vloeiende bewegingen en ademhaling kunnen je in een meditatieve staat brengen. De ene keer gaat dit gemakkelijker dan de andere keer. Elke keer dat je op je mat stapt is een nieuwe mogelijkheid. Volgens Eline draait yoga niet om de lenigheid van spieren, maar de flexibiliteit van geest. Geduld en aandacht voor het geheel. Eline wil graag yoga voor iedereen toegankelijk maken, ook als je nieuw bent of een blessure hebt.

Iris
Yoga is voor mij een manier geworden om bewust met mijn lichaam bezig te zijn. Een manier op stil te staan en mijn lichaam aandacht te geven. Deze aandacht voor mijn lichaam heeft een kalmerend effect op mijn gedachten. Ik ervaar yoga als een moment van reset. 
 
Ik ben yogadocente om mijn ervaringen met yoga te delen. Ik gun anderen ook de rust, de bewustwording en het zelfvertrouwen dat yoga met zich meebrengt.
 
In mijn lessen is er balans tussen ontspanning (navoelen, loslaten) en inspanning (uitdaging, groei). Ik daag je uit de mogelijkheden van je lichaam te ontdekken. Ik leer je technieken die je hierbij helpen. Wanneer je de grenzen van je lichaam opzoekt zal het vertrouwen in en het bewustzijn van je lichaam groeien. Dit alles in een veilige omgeving waar ik er ben om je te helpen. 
 
Wat je over jezelf leert tijdens de les kan waardevol zijn voor je dagelijkse leven en de thema’s die op dat moment belangrijk voor je zijn.
Yoga laat je groeien en bloeien!
Loading