Over Dananda

Dananda komt voort uit Daniëlle en Ananda.

De yogastudio

"Een locatie waar je tot rust komt"

De yogastudio van Dananda yoga is gelegen aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Je zou denken dat de verkeersdrukte van de straat te horen is in de studio. Gelukkig is dit niet zo! Door een extra glazen wand worden zowel geluid als temperatuursverschillen buiten de studio gehouden. 

In de studio zijn matjes, dekens, blokken, meditatiekussens en klapstoelen aanwezig. Alles om de houdingen aan te passen op de deelnemers.

Er ligt een kurken vloer en de wanden zijn bewerkt met leemverf. Het is een beste klus geweest om van een kraakpand een yogastudio te maken op een verantwoorde manier. Hiervoor hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van oude materialen die we een nieuw jasje gegeven hebben. Dit geeft de verschillende ruimtes en de studio een unieke en sfeervolle uitstraling.

Ben je nieuwsgierig naar hoe het was? Kijk dan naar het filmpje https://www.facebook.com/danandayoga/videos/1213265308818195/

Dananda, yoga utrecht, yogastudio

De theekamer

Voor en na de les is de theekamer geopend

In alle haast – want ja dat doen we, haasten voordat we naar de yoga gaan 😉 – kom je aan bij de studio en ga je naar je matje. 

Bij Dananda kun je voor de les al in de “mood”  komen en een kopje thee drinken en 1 van de magazins of yogaboeken lezen. 

Ook na de les is er thee en wordt er soms nagepraat over de les en soms wordt er niks gezegd. Ook goed. 

Het is fijn om na de indrukken vanuit jeZelf, die tijdens de les naar voren komen, even te acclimatiseren voordat je de drukte van de maatschappij weer in gaat. 

Dananda yoga utrecht, theekamer

De kleedkamer

Even opfrissen

De kleedkamer is ingericht met hergebruikt houten banken en wastafelmeubel. Er zijn haken aan de muur voor jassen, tassen etc. De schoenen kunnen onder de bankjes en je kan met warm en koud water nog even je handen en voeten wassen voor de les. 

 

Dananda yoga studio utrecht, kleedkamer

Hoe het ontstaan is

Een onverwachte wending

Dananda staat voor Daniëlle en Ananda. Ananda is Sanskrit en betekent bliss of in het Nederlands vreugde, geluk.

Tijdens het werk als accountmanager voor zakelijke en particuliere evenementen startte mijn kennismaking met yoga. Al snel merkte ik verschil in mijn ZIJN en werd ik nieuwsgierig naar wat er nog meer achter deze yogalessen schuil ging. Inmiddels heb ik een 3-jarige yogaopleiding gevolgd en ben ik blij deze geweldige lessen door te mogen geven.

In 2016 ben ik gestart met het geven van yoga en andere groepslessen. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en opent daadwerkelijk yogastudio Dananda.

Bij Dananda draait het om jou! Kleine groepen met persoonlijke aandacht voor jouw ontwikkeling en wensen.

  • Een les met als basis; compassie, empathie en kennis.
  • Breng balans in inspanning en ontspanning.
  • Stap heel even uit je dagelijkse zorgen.
  • Ontwikkel jezelf lichamelijk én geestelijk zowel op als van de mat.

Lokah Samastah Sukino Bhavantu
“Mogen alle schepselen gelukkig zijn en mogen al mijn woorden, daden en gedachten bijdragen aan hun geluk”

Dananda yoga, yogastudio utrecht
Loading